משלוח חינם בקנייה מעל 399 שקלים 


סכין שף מומלצת: איך בוחרים סכיני מטבח?

בישול הוא חלק הכרחי מהחיים בכל בית, אבל עם השנים רבים הפכו אותו לתחביב רציני. בין היתר, מייחסים זאת לעלייה במעמדם של שפים בישראל ולרייטינג הגבוה של תוכניות הריאליטי-בישול. ההתלבות הגוברת מבישול בכלל ובישול מקצועי בפרט, מובילה לרכישה של אביזרי בישול איכותיים ומקצועיים יותר, גם כשמדובר במטבח הביתי. אחד האביזרים הפופולריים ביותר הוא סכין שף, שהוא כלי מרכזי במטבח של כל בשלן.


למה כדאי לקנות סכין שף?

אחרי שמכניסים למטבח סכין שף מומלצת, קשה מאד לחזור אחורה. אמנם ישנם הרבה סכיני מטבח מומלצים, אך סכין שף תמיד תהיה השימושית ביותר, לא משנה באיזה סוג של חיתוך מדובר. זו היא סכין רב-תכליתית, שמתאימה לחיתוך פרוסות דקות או עבות, חיתוך של קוביות, קיצוץ של עשבי תיבול, קילוף וכל משימת חיתוך אחרת. שימוש בסכין כזו ישפר משמעותית את חוויית הבישול, יפחית מאמץ מיותר ויחסוך זמן יקר במטבח. סכין שף גם מאפשרת שליטה טובה יותר בזמן החיתוך, תכונה חשובה שמונעת פציעות ותאונות.

ישנן כמה סיבות לכך שסכין שף מובילה גם על סכיני מטבח הכי טובים. בין היתר ניתן למנות את הגודל, המאסיביות, הזווית, החדות והאיזון של הלהב ועוד. לכן חשוב להשקיע ולקנות סכין שף מומלצת, שיש לה את כל התכונות החיוניות האלה. סכין כזו היא השקעה משתלמת גם מכיוון שהיא עמידה מאד, ובתחזוקה נכונה תשמור על יתרונותיה למשך שנים רבות.


גורמים שיש לקחת בחשבון בעת ​​רכישת סכין שף

כאשר רוצים לבחור סכין שף מומלץ, בין אם מחפשים סכין שף למתחילים או לבשלנים מקצועיים, יש לקחת בחשבון מספר גורמים, ביניהם:

1. חומר הלהב

חומר הלהב ממלא תפקיד מכריע בקביעת הביצועים, העמידות ודרישות התחזוקה של הסכין. החומר הפופולרי ביותר בייצור סכיני שף מומלצים, הוא פלדת אל-חלד, המכונה גם נירוסטה. פלדה היא חומר קשיח וחזק, ששומר על חדות הלהב והופך את הסכין לקל יותר לתחזוקה. העובדה שמדובר בפלדת אל-חלד חשובה למניעת קורוזיה, כמובן בהנחה ששומרים על הסכין נקייה ויבשה כאשר היא לא בשימוש. מומלץ לרכוש סכין אשר הלהב שלה עשוי מקשה אחת, ומגיע עד לקצה הידית.


2. אורך הלהב

אורך הלהב של סכין שף הוא שיקול חשוב, שכן הוא משפיע על הרב-תכליתיות של הסכין והתאמתה למשימות מטבח שונות. אורך להב סטנדרטי נע בין 8 ל-10 אינץ' (20-25 ס"מ). למרות שלהב ארוך עשוי להיראות מושך יותר, ייתכן שהוא אינו אידיאלי עבור בשלנים בעלי ידיים קטנות או בחללי מטבח מצומצמים. לכן כדאי להכניס למכלול השיקולים את ההעדפה האישית ואת השימושים העיקריים אותם יש לבצע בעזרת הסכין.


3. עובי הלהב

ככל שהלהב יהיה עבה יותר, כך הסכין תהיה עמידה יותר ותאריך חיים. עם זאת, יש לקחת בחשבון שלהב פלדה עבה יהיה גם כבד יותר, וידרוש הפעלת כח רב יותר בעת החיתוך.


4. צורת הלהב

ניתן למצוא סכיני שף בצורות שונות - להב צר או ארוך, חלק או מרוקע, מרובע, ישר או מעוגל. ישנן סכינים ייעודיות לשימושים מסוימים, כמו למשל סכין נקירי מלבנית, שמיועדת לחיתוך ירקות רכים וקשים. ככלל, סכין מרוקעת מתאימה לחיתוך של חומרי גלם קשים יותר, ופחות מתאימה לחיתוכים עדינים, אותם כדאי לבצע בעזרת סכין חלקה.


5. עיצוב הידית

סכין שף מומלץ יהיה בעל ידית אגרונומית, שיש לה משמעות רבה הן מבחינת הנוחות והן מבחינת אופן האחיזה. אחיזה בטוחה חיונית לשמירה על שליטה בסכין, שמסייעת לחיתוך מדויק ומונעת תאונות בזמן השימוש בה.


6. איזון המשקל

באופן אידיאלי, המשקל של הסכין צריך להיות מחולק באופן שווה בין הלהב והידית. סכין מאוזנת היטב מבטיחה שליטה ויכולת תמרון טובה יותר, וכן מפחיתה את העומס על פרק כף היד והזרוע במצב של עבודת חיתוך ממושכת. בנוסף, איזון המשקל משפיע על אופן הטיפול בסכין, למשל בעת ההשחזה.


7. זהות היצרן

בישראל ניתן להשיג סכיני שף של מספר חברות סכינים טובות. לפני שרוכשים סכין, מומלץ לברר את זהות היצרן ולוודא שמדובר בחברה אמינה ובעלת מוניטין. אפשרות אחרת, קלה יותר, היא להזמין את הסכין מחנות אינטרנטית מוכרת, שמציעה מגוון של כלי מטבח איכותיים.


תחזוקה של סכין שף

חשוב לזכור, שעל מנת ליהנות מהסכין לאורך זמן, יש להקפיד על תחזוקה נכונה שלה. למשל:

  • לרחוץ את הסכין ידנית במים חמים ובסבון מיד לאחר השימוש, ולא להכניס אותה למדיח הכלים או להניח בכיור.
  • לייבש היטב בעזרת מגבת כדי למנוע קורוזיה.
  • להשחיז בעזרת משחזת איכותית כאשר הלהב נשחק. בנוסף, מומלץ להשחיז את הסכין אצל בעל מקצוע פעם בשנה. 
  • להשתמש בקרש חיתוך איכותי, רצוי מעץ, שאינו שוחק או פוגע בלהב.
  • לא להשתמש בסכין לפעולות אחרות, שאינן מיועדות לה.
  • להגן על הלהב בעת שהסכין לא בשימוש. ניתן לעשות זאת למשל באמצעות כיסוי ייעודי, עיטוף בבד או תליית הסכין על גבי מגנט.
  • אם הידית עשויה עץ, ניתן לשמן אותה בשמן מיוחד או חומר ייעודי אחר להגנה על עץ, כדי שלא תתבלה.


אלמונדס - סכיני שף איכותיים למטבח הביתי

בחירת סכין שף נכונה היא החלטה מכרעת עבור כל טבח - בין אם אתם בשלנים מקצועיים ומנוסים, ובין אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים במטבח. לפני שאתם בוחרים סכין, כדאי לקחת בחשבון את כל הגורמים הרלוונטיים, כמו חומר ואורך הלהב או עיצוב הידית. הכל בהתאם לשימושים העיקריים שאתם מייעדים לה במטבח הביתי.


אצלנו ב"אלמונדס" תוכלו למצוא שלושה סוגים עיקריים של סכיני שף - סכין נקירי מרוקעת, סכין שף מרוקעת, וסכין שף מעוצבת בעלת ידית עץ לאחיזה נוחה. כל אחת מהסכינים עשויה מהחומרים האיכותיים והעמידים ביותר, על מנת שתשמש אתכם לאורך שנים רבות. אחרי שתבחרו את הסכין המתאימה לכם ביותר, תוכלו להזמין אותה במהירות, בקלות ובנוחות בלחיצת כפתור, יחד עם כלי מטבח איכותיים נוספים. אנחנו מזמינים אתכם להתרשם מקטלוג הבישול והאפייה המלא שלנו באתר, כדי להפוך את המטבח שלכם לממלכה של בישול מקצועי וטעים. אם יש לכם שאלות נוספות, נשמח לעמוד לרשותכם בטלפון 054-9198535

 

logo בניית אתרים